Cuprins
Personal Web Log
 
 
Istoric (17)
2021
14
Jan
Mihai V. Micea a fost reales Directorul Departamentului Calculatoare si Tehnologia Informatiei, cu o cvasi-unanimitate de voturi (34 voturi pentru, 0 voturi impotriva si 1 vot anulat)

Validarea oficiala a fost specificata in Decizia Rectorului UPT, nr. 137 /112/C, from 14.01.2021. Acesta este cel de al doilea mandat consecutiv pentru Mihai V. Micea, acoperind perioada dintre anii 2020-2024.

2018
06
Oct
Mihai V. Micea a fost ridicat la gradul Membru Senior, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), USA

"Ca recunoastere a activitatii profesionale."

"Primind aceasta onoare speciala, v-ati alaturat unui grup select restrans; mai putin de 10% din membrii nostri obtin acest nivel de recunoastere profesionala."

2017
27
Feb
Mihai V. Micea a fost recunoscut Recenzor remarcabil al anului 2016, IEEE Transactions on Instrumentation and Measurement, IEEE, Instrumentation and Measurement Society, USA

"Ca apreciere a serviciilor remarcabile aduse IEEE Transactions on Instrumentation and Measurement, precum si ca recunoastere a unuia dintre recenzorii remarcabili pentru 2016"

2016
21
Nov
Semicentenarul primei Scoli de calculatoare din Romania la Politehnica din Timisoara: 1966-2016

In urma cu 50 de ani, in anul 1966, la Institutul Politehnic din Timisoara, au avut loc doua evenimente remarcabile care au condus la infiintarea Scolii de calculatoare de la Timisoara:

  1. In anul 1966 isi finalizeaz? studiile prima generatie de ingineri specializati in calculatoare electronice din Romania in cadrul sectiei de Electromecanica, a Facultatii de Electrotehnica.
  2. In anul 1966 Ministerul Invatamantului aproba infiintarea la Politehnica din Timisoara a primei sectii de calculatoare electronice din Romania, pentru care in acelasi an se organizeaza concursul de admitere pentru o cifra de scolarizare de 20 de studenti, cifra care in anul urmator este suplimentata la 50 de studenti.

Festivitatea de celebrare a 50 de ani de la fondarea primei Scoli de calculatoare din Romania la Politehnica din Timisoara va avea loc vineri, 21 octombrie 2016, in Amfiteatrul D01 "Alexandru Rogojan" al Facultatii de Automatica si Calculatoare.

2016
02
Feb
Mihai V. Micea a fost ales, cu o larga majoritate de voturi, Directorul Departamentului Calculatoare si Tehnologia Informatiei

Mihai V. Micea urmeaza la conducerea departamentului in locul domnului profesor dr. ing. Vladimir Cretu, ce a fost Director de departament pe parcursul celor 24 de ani anteriori, consecutivi (1992-2016), obtinand rezultate remarcabile in dezvoltarea departamentului.

2015
01
Nov
Totalul lucrarilor publicate ca autor sau coautor a ajuns la numarul 100, cu articolul de jurnal "An Analysis of a Hard Real-Time Execution Environment Extension for FreeRTOS"

Articolul, avandu-i ca autori pe Cristina S. Stangaciu, Mihai V. Micea si Vladimir I. Cretu, a fost publicat in Advances in Electrical and Computer Engineering, vol. 15 (3), Nov. 2015.

2015
01
Oct
Un nou grant CDI national a fost castigat de o echipa a DSPLabs, ca rezultat al competitiei PN-II-RU-TE-2014 finantate de UEFISCDI - Ministerul Educatiei si Cercetarii

Un total de 2961 proiecte au fost propuse in cadrul competitiei nationale PN-II-RU-TE-2014, cu o rata finala de acceptare de ~10%.

Proiectul nostru, "TEEFIOS: Sistem cadru pentru inter-operare eficienta energetic si de timp-real a dispozitivelor cu inteligenta incorporata", este dezvoltat de o echipa de cercetare compusa din: Mihai V. Micea (Director), Vladimir I. Cretu, Dan Pescaru, Razvan D. Cioarga, Valentin Stangaciu, Cristina Stangaciu, Claudia Micea si Adriana Tirnovan.

Valoarea totala a grantului acordat de catre UEFISCDI pentru acest proiect este de 548850 RON (~123337 EUR), pentru o perioada de 24 de luni (2015 - 2017).

2015
18
Feb
Mihai V. Micea a obtinut Atestatul de abilitare (Dr. habil.) si Calitatea de Conducator de Doctorat in Calculatoare si Tehnologia Informatiei, in cadrul Universitatii Politehnica Timisoara

Disertatia publica de sustinere a Tezei de Abilitare, cu titlul "Research and Achievements in Real-Time and Embedded Systems, Intelligent Sensor Networks and Robotic Environments", a avut loc in 16 Ianuarie, 2015, in cadrul Departamentului Calculatoare, Universitatea Politehnica Timisoara.

Comisia de Abilitare, a fost compusa din urmatorii experti romani de cel mai inalt nivel in domeniu:

  • Prof. univ. dr. ing. Nicoale TAPUS, Director Department Calculatoare si Membru al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, Universitatea Politehnica din Bucuresti;
  • Prof. dr. ing. Sergiu NEDEVSCHI, Prorector cu Cercetarea stiintifica si CTI, si Membru Corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca;
  • Prof. dr. ing. Lucian N. VINTAN, Membru al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

Ca rezultat al evaluarilor si recomandarilor membrilor Comisiei de Abilitare, am obtinut Atestatul de abilitare (Dr. habil.) si Calitatea de Conducator de Doctorat in Calculatoare si Tehnologia Informatiei, prin Ordinul Ministrului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Romania, nr. 3216/18.02.2015.

2014
18
Oct
In intervalul 16-18 Octombrie 2014, Universitatea Politehnica Timisoara, respectiv Departamentul Calculatoare, au fost gazdele IEEE International Symposium on Robotic and Sensors Environments, ROSE 2014

ROSE este o conferinta stiintifica de inalt nivel, organizata anual de catre societatea IEEE Instrumentation and Measurement Society, SUA, cu participare internationala de top si cu larga vizibilitate in domeniu. Editiile anterioare ale ROSE au fost organizate in Canada, Statele Unite si in diverse tari europene precum Germania, Austria, Suedia si Italia.

Aniversand cea de a douasprezecea editie, conferinta ROSE 2014 s-a bucurat de participarea unor experti din Statele Unite, Canada, Japonia, Taiwan, Germania, Italia, Austria, Franta, Grecia, Norvegia si Romania, care au prezentat semnificative contributii stiintifice si realizari tehnice din domeniile de varf ale sistemelor robotice si a mediilor de senzori inteligenti.

General Chairs:

  • Prof. univ. dr. ing. Mihai V. MICEA, Universitatea Politehnica Timisoara
  • Prof. univ. dr. ing. Vladimir I. CRETU, Universitatea Politehnica Timisoara

2014
17
May
Un nou premiu a fost castigat de catre echipa DSPLabs la editia a 21-a a Concursului International Studentesc de Calculatoare "Hard&Soft", Suceava 2014

La aceasta editie a Concursului International Studentesc de Calculatoare "Hard&Soft", Suceava 2014, echipa compusa din studentii Emanuel POSA, Andrei PRICOCHI, Gratian BERIAN si Otilia Camelia DUMITRESCU, antrenor Razvan D. CIOARGA si coordonator Mihai V. MICEA, a castigat Premiul III! Pana in prezent membrii echipei au participat la un total de trei editii ale acestui concurs, toate participarile fiind incununate de rezultate excelente!

2013
01
Oct
Mihai V. Micea a obtinut gradul de Profesor universitar, in cadrul Departamentului Calculatoare, Universitatea Politehnica Timisoara, prin Decizia Rectorului nr. 1618/112/C din 01.10.2013

In urma concursului de ocupare a postului de Profesor universitar din cadrul Departamentului Calculatoare, Universitatea Politehnica Timisoara, dosarul meu de candidatura a fost declarat castigator de catre comisia de concurs.

Prin experienta, prestanta si prestigiul stiintific al membrilor sai, comisia de evaluare este una de cel mai inalt nivel din tara, la momentul actual in domeniu:

  • Prof. univ. dr. ing. Vladimir-Ioan CRETU (presedinte), Director Departament Calculatoare, Universitatea Politehnica Timisoara;
  • Prof. univ. dr. ing. Horia CIOCARLIE (membru), Decan al Facultatii de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica Timisoara;
  • Prof. univ. dr. ing. Nicoale TAPUS (membru), Director Departament Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti;
  • Prof. univ. dr. ing. Sergiu NEDEVSCHI (membru), Prorector, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca;
  • Prof. univ. dr. ing. Lucian N. VINTAN (membru), Membru al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

2013
27
May
Un nou premiu a fost castigat de catre echipa DSPLabs la editia a 20-a a Concursului International Studentesc de Calculatoare "Hard&Soft", Suceava 2013

La aceasta editie a Concursului International Studentesc de Calculatoare "Hard&Soft", Suceava 2013, echipa compusa din studentii Emanuel POSA, Andrei PRICOCHI, Gratian BERIAN si Otilia Camelia DUMITRESCU, antrenor Razvan D. CIOARGA si coordonator Mihai V. MICEA, a castigat Premiul Special!

2012
21
May
Doua noi premii au fost castigate de catre echipele DSPLabs la editia a 19-a a Concursului International Studentesc de Calculatoare "Hard&Soft", Suceava 2012

La aceasta editie a Concursului International Studentesc de Calculatoare "Hard&Soft", Suceava 2012, echipa compusa din studentii membri DSPLabs Victor ADASCALITEI, Andrei-George STOICA, Zsolt BIRO si Adrian-Horia OAIDA, antrenor Razvan D. CIOARGA a castigat Premiul II. O a doua echipa, compusa din studentii Emanuel POSA, Andrei PRICOCHI, Gratian BERIAN si Alin Nicolae PETRA, antrenata de asemenea de Razvan D. CIOARGA, a castigat Mentiune Speciala.

Din 1999, echipele de studenti antrenate si supervizate de membri DSPLabs au particpat anual, cu cateva exceptii, la acest concurs international. Pana in prezent, la cea de a 10-a participare, au acumulat un total de 7 premii: 2 Premii I, 4 Premii II si 1 Mentiune Speciala!

2011
04
Jun
Radio-televiziunea nationala din Irlanda, RTE, publica un scurt buletin de stiri cu titlul Romania pe directia buna in domeniul atragerii de locuri de munca inalt calificate

Un scurt dar interesant buletin de stiri a fost publicat de catre RTE (Raidio Teilifis Eireann), radio-televiziunea nationala din Irlanda, cu titlul Romania pe directia buna in domeniul atragerii de locuri de munca inalt calificate. Prezentarea face referire printre altele, la Romania, Timisoara si la Universitatea "Politehnica".

Videoclipul poate fi vizionat pe site-ul web al RTE.

2010
01
Sep
Site-ul de web personal, versiunea 3, a fost publicat oficial

Continutul acestui Site de web prezinta o parte importanta a vietii mele - activitatea profesionala (atat cat am considerat-o a fi relevanta si documentata). Fiti deci bineveniti in viata mea.

2010
30
Apr
Membru in Comitetul de Directie al Fundatiei Politehnica Timisoara

Fundatia Politehnica Timisoara a fost lansata oficial in data de 30 aprilie 2010. Fundatia este o organizatie non-profit cu misiunea de a promova prestigiul si imaginea Universit??ii "Politehnica" din Timisoara si de a dezvolta performantele educationale, stiintifice, culturale si sportive ale acesteia.

Ceremonia de lansare, care a avut loc in Sala Mare a Senatului Universitatii "Politehnica" din Timisoara, a fost organizata si sustinuta de catre Rectorul Universitatii, profesor dr. ing. Nicolae Robu, Prorectorul profesor dr. ing. Viorel Serban si de catre membrii Comitetului de Directie al Fundatiei.

Un numar important de personalitati romanesti, absolventi ai Universitatii noastre, au fost invitate la ceremonie pentru a li se acorda titlul de Membru de Onoare al Fundatiei: Ministrul Vasile Blaga, Ministrul Anton Anton, Secretarul de Stat Adrian Lemeni, Presedintele Consiliului Judetean Timis Constantin Ostaficiuc, Primarul Timisoarei Gheorghe Ciuhandu, Consulul german la Timisoara Klaus Brennecke, reporterul sportiv Nicolae Secosan, handbalistul si antrenorul Alexandru Buligan, antrenorul Ion Ionescu, fotbalistul Ioan Timofte, Consulul onorific al Frantei la Timisoara Dan Bedros, Directorul general al Metro Romania Dusan Wilms, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultur? Timisoara Georgica Cornu, Directorul general al Transgaz Romania Florin Muntean.

2008
12
Mar
EETime Europe publica un scurt interviu cu titlul Talentul in prelucrarea numerica a semnalelor infloreste intr-o regiune din Romania

Un scurt interviu apare in EETimes Europe, o publicatie lunara europeana in format tiparit si electronic. Cateva citate din articolul intitulat Talentul in prelucrarea numerica a semnalelor infloreste intr-o regiune din Romania sunt selectate in continuare.

"Alcatel-Lucent, care sustine si un centru de cercetare-dezvoltare in Timisoara, colaboreaza de mult timp cu universitatea in ingineria telecomunicatiilor, care include si domeniul prelucrarii numerice a semnalelor, spune Mihai Micea, director al Laboratorului de Aplicatii DSP la Universitatea Politehnica din Timisoara."

"Universitatea a primit recent finantare de la guvernul din Bucuresti, ceea ce a permis departamentului d-lui Micea sa imbunatateasca in mod semnificativ infrastructura laboratoarelor si retelelor proprii, conform spuselor sale."

"«In pofida cererii mari pentru absolventi pe piata locala, exista loc suficient pentru si mai multe companii straine aici,» a adaugat d-lui."

Articolul poate fi gasit online, sau in format PDF.