Centrul de Informare si Cercetare Terminologica
Resurse de informare
Resurse de limba Engleza
Resurse generale de limbă

Grupează numeroase dicţionare, glosare pentru limbajul general, precum şi pentru o serie de domenii de specialitate. Este un dicţionar de referinţă.

 

Conţine 35.000 sinonime şi 250.000 referinţe. Ca la orice tezaur, gruparea cuvintelor pe categorii conceptuale reprezintă cel mai util instrument de lucru.

 

Merriam-Webster Dictionary este cel mai amplu şi complet dicţionar al limbii engleze. Tezaurul vizual facilitează înţelegerea sensului diverselor cuvinte (termeni) şi a relaţiilor dintre diverse concepte pe baza unor hărţi mentale.

 

Banca terminologică multilingvă a Comisiei Europene. Interogarea se bazează pe selectarea (sub) domeniului dorit şi are în vedere limbile folosite în UE.

 

Cuprinde peste 13 milioane de cuvinte şi termeni din 1100 de dicţionare. Informaţia este clar structurată, prezentată într-o formă accesibilă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peste 1400 de dicţionare.

 

Resurse multilingve.

 

Resursă lexicografică dedicată exclusiv definirii cuvintelor.

 

    • HyperDictionary

 

Coordonator: Office quebequoise de la langue française

 

Coordonare: Departamentul de Comunicare, Universitatea Vaasa, Finlanda. Colecţie bogată de dicţionare pentru limbajul general.

 

Coordonator: University College Cork, Irlanda. SILMARIL – Information Management Consultants. Conţine explicaţii pentru un număr foarte mare de acronime, inclusiv din domeniul calculatoarelor.

 

Cuprinde 600.000 abrevieri şi acronime definite.